Flow

Ongekende ontwerpvrijheid in gestandaardiseerde woningbouw

Met geavanceerde digitale technieken en modulaire componenten maakt Flow duurzaam, snel en betaalbaar maatwerk mogelijk op iedere kavel en met elke gewenste uitstraling.

Trap, badkamer, energie-module en meterkast met toilet
Modulaire componenten zorgen voor ongekende flexibiliteit

Met Flow biedt BAM een ongekende ontwerpvrijheid in gestandaardiseerde, grondgebonden woningbouw aan. Met geavanceerde digitale technieken en modulaire componenten wordt maatwerk op iedere kavel mogelijk. Lengte en breedte, maar ook indeling, afwerking, gevel, kapconstructie en uitstraling zijn flexibel aan te passen aan de eigen stijl. De vier belangrijkste modulaire componenten zijn de trap, waarin al het leidingwerk wordt weggewerkt, de energiemodule waarin alle installaties worden geplaatst, de badkamer en de meterkast met toilet. De meterkast met toilet wordt wind- en waterdicht gemaakt en alvast op de bouwplaats neergezet, zodat nutsbedrijven de benodigde aansluitingen en bijvoorbeeld ook de waterleidingen voor het toilet in orde kunnen maken. De rest van de woning wordt off-site gebouwd en later om de meterkast heen geplaatst.

Woningafmetingen flexibel en niet langer in beton gegoten

Met hout kun je flexibel bouwen. Dus ook wat kleiner, wanneer de locatie, het budget, de markt of de doelgroep daarom vragen. Of wat groter, wanneer de kavels ruim zijn. Binnen Flow kun je namelijk niet alleen spelen met de indeling van woningen, maar ook met het formaat, breedte en diepte. Binnen een woonblok zijn zelfs tot op de centimeter meerdere breedtes van woningen te realiseren. Voor opdrachtgevers biedt dit mooie kansen. Flow bouwt woningen tussen 4,2 en 6 meter breed.

Grote ontwerpvrijheid geeft veel variatie
Eindeloos experimenteren en voldoen aan eisen van welstand

Bouwen met hout geeft een grote ontwerpvrijheid. Dat vergroot de mogelijkheden voor stedenbouwkundige inpassing en maakt Flow voor iedere architect een feestje. Door vergaande digitalisering en industrialisatie is het mogelijk om veel variatie aan te bieden en unieke woningen te produceren met eigen gevels en uitstraling. Hiermee kun je als opdrachtgever eindeloos experimenteren, diverse architectuurstijlen ontwikkelen en daarmee inspelen op de eisen van de welstand.

Plattegronden

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op
Plattegrond Flow
Persoonlijke accenten aanbrengen
Toekomstige bewoners maken eigen keuzes in Homestudios

Flow maakt duurzame en betaalbare woningen mogelijk, die bijdragen aan het welzijn van hun bewoners. In de afwerking die de consument kiest in de Homestudios wordt onder andere aandacht besteed aan kleur, materialisatie, menselijke maat en verhoudingen. Flow biedt geen standaardwoningen, maar geeft zowel opdrachtgevers als bewoners alle vrijheid om van een huis hun thuis te maken. Particulieren zijn daarom welkom in Homestudios, het ‘experience center’ van BAM in Utrecht. Hier kunnen zij al hun persoonlijke keuzes maken voor keukens, badkamers, vloeren en tegels maar ook voor een uitbouw, dakkapel, indeling enzovoorts.

Flow levert eerst grondgebonden woningen, later ook appartementen

Straks ook de lucht in?

Het is tijd voor een nieuwe generatie woningen. Flow zorgt voor een innovatief, circulair, duurzaam, flexibel en betaalbaar woningconcept. In eerste instantie worden binnen Flow grondgebonden woningen gerealiseerd. De volgende uitdaging ligt in de realisatie van appartementen. En natuurlijk heeft BAM Wonen ook die handschoen al opgepakt. Wordt vervolgd!