Snel

Met industrialisatie en digitalisering zorgt Flow voor versnelling

De wereld verandert en BAM Wonen verandert mee. Met Flow bieden wij een concrete oplossing voor het tekort aan woningen. En dat doen wij op een zeer duurzame manier.

Modulair bouwen in fabriek en digitalisering zorgen voor kortere bouwtijd en veel flexibiliteit

Conceptueel bouwen

BAM Wonen zorgt voor innovatie en kiest met Flow voor conceptueel bouwen. Door een gestandaardiseerde aanpak voor ontwerpfase en uitvoering bouwen wij versneld door. Wij produceren off-site en assembleren op locatie. Om zo te kunnen werken vertrouwen wij op onze jarenlang opgebouwde expertise op het gebied van industrialisering en digitalisering en op onze aanwezige kennis van modulair produceren. Door onze conceptmatige aanpak realiseren we maximale flexibiliteit voor opdrachtgevers en bewoners en een aanzienlijk kortere bouwtijd.

Parametrisch ontwerpen
Waardevolle data in een materialenpaspoort leggen basis voor circulair bouwen

Werk- en verkooptekeningen worden gemaakt met behulp van de modernste technologie, zodat opdrachtgevers snel met de verkoop of verhuur aan de slag kunnen. Parametrisch ontwerpen maakt het mogelijk waardevolle data op te slaan in een materialenpaspoort, waarmee het fundament wordt gelegd voor circulair bouwen en waardevastheid voor de toekomst.

Gerobotiseerd bouwproces
Optimaal maatwerk en efficiëntie in woningbouw

Binnen Flow wordt iedere woning tot op de laatste schroef zorgvuldig en digitaal uitgetekend of gemodelleerd. Hierdoor kunnen alle onderdelen van de woning direct en exact op maat geproduceerd worden. Het aansturen van de productie in de fabriek gebeurt vanuit het parametrisch model via file to factory. Kiest de ontwikkelaar, opdrachtgever of koper van een woning voor een uitbouw of een breder huis, dan wordt dit automatisch tot op de millimeter nauwkeurig in de digitale bouwtekeningen verwerkt. Hierdoor worden alle benodigde onderdelen van de woning op de juiste maat geproduceerd. Een robot zorgt voor gaten en schroeven op de juiste plek. Ook worden op deze manier onder meer leidinglengtes en -diameters, energieprestatie- en daglichtberekeningen doorgerekend.

Fabriek

Bezoek onze fabriek in Oud Karspel.

Neem contact met ons op

Design sluit naadloos aan bij productie in de fabriek

File to factory

File to factory staat voor het digitaal aansturen van het productieproces. Binnen Flow worden digitale ontwerpen vanuit het parametrisch model naadloos overgenomen door de productie-omgeving. Dat werkt snel, efficiënt en foutloos. De toepassing van hout in combinatie met file to factory in het woningconcept zorgt voor unieke woningen vanuit een gestandaardiseerd proces. Dit woningconcept kan in alle lengte- en breedtematen en met variërende kapvormen worden gerealiseerd. Bovendien kunnen met behulp van architectuur de uitstraling en de complete gevel bepalen. Dit maakt Flow uitermate geschikt voor iedere gewenste stedenbouwkundige inpassing.

Bouwen in de fabriek
Off-site produceren: meer snelheid, minder uitstoot

BAM produceert haar houten woningen niet op locatie, maar grotendeels in de fabriek. Door off-site te produceren, wordt veel sneller gebouwd dan op locatie. Onze fabriek kan langer draaien dan acht uur per dag en dus kunnen meer woningen worden geproduceerd dan op locatie het geval zou zijn. Off-site bouwen betekent ook veel minder transportbewegingen. Door de lichtheid van hout is bovendien minder kracht en dus minder energie in het bouwproces nodig. In de fabriek wordt veiliger, energiezuiniger en minder arbeidsintensief gewerkt, onder andere door robotisering. Er wordt bovendien exact gemaakt wat nodig is, wat voor minder materiaalverspilling zorgt.

Kortere bouwtijden en lagere kosten door modulair te bouwen

Modulaire bouw

Modulair bouwen betekent dat de diverse onderdelen van een gebouw in een gecontroleerde fabrieksomgeving en niet op een bouwplaats worden gemaakt. Door een woning grotendeels in de fabriek te produceren, wordt de beheersbaarheid vergroot en de bouwtijd verkort. Modulair bouwen maakt bouwers én eindgebruikers flexibel. Binnen gestandaardiseerde processen bouwen we unieke woningen die duurzaam, betaalbaar en waardevast zijn.

Koppelen van ketenpartners
Belangrijke ketenschakels binnen BAM Wonen geïntegreerd

BAM Wonen maakt al veel gebruik van modulaire elementen. Met onze eigen fabriek voor modulaire installatiecomponenten in Veenendaal en de bouw van een hypermoderne productiefaciliteit in Oudkarspel hebben wij veel kennis, expertise en capaciteit zelf in huis. De stap naar uitbreiding van het houten productassortiment, de toepassing van houten casco’s en industrialisering van houtbouw is hierdoor eenvoudig te maken. Zeker omdat wij kunnen en mogen vertrouwen op onze partners in de keten. Door de executiekracht van BAM Wonen, de schaalgrootte en de integrale aanpak wordt toekomstbestendig wonen versneld bereikbaar voor iedereen.