Home Projects De Wilde Wingerd

De Wilde Wingerd

Terug naar overzicht

Het project wordt gerealiseerd met ‘Flow’, het innovatieve industriële houten woningconcept van BAM. Dit concept staat voor duurzame, circulaire en betaalbare woningen. De woningen worden off-site in een eigen fabriek vervaardigd en bieden ruime ontwerpvrijheid, dankzij een slim basiscasco met een flexibele trapkern.

Verouderede portiekwoningen maken plaats voor 20 toekomstbestendige en zeer energiezuinige eengezinswoningen, verdeeld over drie woonblokken. Cross Laminated Timber (CLT) vormt de kern van de woningen, terwijl daken, wanden en vloeren worden gerealiseerd in houtskeletbouw. Voor isolatie wordt cellulose gebruikt, een volledig circulair product. De daken worden voorzien van 7 tot 9 zonnepanelen.

Een woonoppervlakte variërend tussen de circa 95 En 115 m2 gebruiksoppervlakte biedt 20 huishoudens straks een comfortabele woning. Het groene karakter van de Flow woningen wordt doorgetrokken in een openbare, parkachtige omgeving. Binnen het Flow concept is er een vergaande ontwerpvrijheid. Het architectonisch ontwerp komt van Margry Arts Architecten uit Valkenswaard.

Soort woning

Grondgebonden, eengezinswoning

Plaats

Valkenswaard

Ontwikkelaar/opdrachtgever

Woningstichting Woningbelang

Architect

Margry Arts Architecten

Start bouwdatum

Verwacht Q4 2024

Opleverdatum

Verwacht Q2 2025

Aantal Flow woningen

20 huurwoningen